Ga direct naar de inhoud van de pagina

Over het CJG Deventer

CJG staat voor Centrum voor Jeugd en Gezin. Je kunt als ouder bij het CJG terecht met al je vragen en voor advies over het opvoeden en opgroeien van je kind.


Het CJG geeft informatie en advies over kinderen en jongeren van 0 tot 23 jaar. Je kunt dus bij ons terecht wanneer je kind babypeuter, schoolkindpuber of jong volwassene is. Zelfs als je zwanger bent of een kinderwens hebt, kun je al met je vragen bij het CJG terecht.

Vraag het maar!

Dat je vragen hebt over opvoeding is heel gewoon. Familie en vrienden hebben vaak goede tips. Toch kan het ook prettig zijn om jouw vragen of zorgen eens aan iemand anders voor te leggen. Iemand die veel weet over opvoeding en ontwikkeling. Iemand die goed luistert, en jou een goed advies kan geven. Je kunt je vraag op verschillende manieren stellen. Namelijk via:

Ook op deze website vind je veel informatie over opgroeien en opvoeden van kinderen.

Waarom een CJG?

Opvoeden is niet altijd makkelijk. Elke ouder heeft wel eens vragen, twijfels of zorgen over zijn kind. Het is goed om hier informatie over te zoeken en er over te praten. Zo voorkom je dat er problemen ontstaan of dat problemen steeds groter worden.

Wie beantwoordt mijn vragen?

Bij het spreekuur van het CJG praat je met een consulent. Dat is iemand die deskundig is op het gebied van opvoeding. Ook kun je mailen met het CJG. Je mail wordt ook door een consulent beantwoord.

Kost het geld?

Nee. De gesprekken bij het CJG zijn gratis. Ook een e-consult kost geen geld.

Kan ik ook anoniem vragen stellen?

Ja. Je hoeft niet te zeggen wie je bent.

Werken bij het CJG Deventer?

Regelmatig wordt de vraag gesteld of het mogelijk is om stage te lopen of te werken bij het CJG. Dit kan niet. Het CJG Deventer is een samenwerkingsverband van verschillende organisaties en dus geen op zichzelf staande organisatie. Voor stage of werk verwijzen wij je naar de afzonderlijke organisaties, links in het scherm weergegeven.

Wat doet de gezinscoach?

Gezinscoaches kunnen als schakel werken tussen het gezin, de jongere en, wanneer nodig, de hulpverlening. De gezinscoach luistert, stelt vragen en stelt samen met de gezinsleden een plan op om de situatie te verbeteren. Kijk voor meer informatie over gezinscoaches op de website van de gemeente Deventer.

Contact gezinscoach

Website CJG Deventer

Dit is de website van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Deventer. De landelijke teksten zijn afkomstig van StichtingOpvoeden.nl (zie hieronder). De lokale informatie wordt beheerd door het CJG Deventer.  

Colofon lokale teksten

De lokale teksten (nieuws, uitgelicht, activiteiten, cursussen, adressen en spreekuren) worden beheerd door het CJG Deventer en haar samenwerkingspartners. Er wordt continu gestreefd naar het up to date houden van de informatie. De informatie wordt met zorg samengesteld, echter voor onjuistheid of volledigheid is het CJG Deventer niet aansprakelijk. Voor vragen en opmerkingen over de lokale informatie kun je contact opnemen met het CJG Deventer.

Colofon landelijke teksten

De landelijke teksten (onderverdeeld in leefijdsdomeinen kinderwens, zwangerschap, baby, peuter, basisschoolkind, puber en jong volwassene) worden beheerd door Stichting Opvoeden.nl.

De landelijke teksten over zorg en opvoeding zijn afkomstig van de Stichting Opvoeden.nl, een initiatief vanuit de overheid voor het ontwikkelen van één inhoudelijke database met eenduidige en gevalideerde informatie over opvoeden, opgroeien en gezondheid. Meer informatie kun je vinden op: www.stichtingopvoeden.nl.

De informatie is primair ontwikkeld ten behoeve van (aanstaande) ouders en opvoeders.
Alle ontwikkelde en door de kennis- en thema-instituten gevalideerde informatie is getoetst en voldoet aan de criteria met betrekking tot kwaliteit, betrouwbaarheid en toegankelijkheid. Deze informatie mag daarom niet inhoudelijk worden gewijzigd.

Je mag verwachten dat Stichting Opvoeden.nl de grootst mogelijke zorg besteedt aan de juistheid en actualiteit van de informatie. Als je desondanks toch pagina's tegenkomt waarvan je vermoedt dat deze onjuiste informatie bevatten, verzoeken we je vriendelijk om dit te melden via helpdesk@stichtingopvoeden.nl of telefoonnummer 088 - 1180200.

Persoonlijk gebruik van de informatie op deze site is toegestaan. Gebruik, vermenigvuldiging en verspreiding van de informatie van Stichting Opvoeden.nl is niet toegestaan. Hiervoor dien je eerst contact op te nemen met Stichting Opvoeden.nl.