Ga direct naar de inhoud van de pagina

Hoezo roze wolk?

Titel Hoezo roze wolk?
Doelstelling

In deze online cursus leren moeders omgaan met een sombere stemming en onzekerheid. Er wordt geoefend met verschillende manieren om de stemming te verbeteren. Ook is er een apart onderdeel waarin er aandacht is voor moeder en baby.

Doelgroep Moeders met een baby (t/m 12 maanden) met somberheidsklachten
Inhoud

Een kind krijgen is een ingrijpende gebeurtenis voor elke ouder. Als moeder maak je in korte tijd veel veranderingen door. Lichamelijk en hormonaal, maar ook emotioneel en in je relaties. Je staat opeens voor een nieuwe, grote verantwoordelijkheid. De baby vraagt veel zorg. De eerste dagen na de bevalling kun je last krijgen van spontane huilbuien, prikkelbaarheid, spanning en slaapproblemen. Dit wordt de ‘babyblues’ genoemd.

De ‘babyblues’ gaat vanzelf over, maar bij sommige vrouwen houdt de somberheid een aantal maanden aan. Je verheugde je vooraf zo op de komst van je baby en nu voel je je niet blij. Wanneer je langer dan twee weken last hebt van deze klachten, spreek je van een postpartum depressie; een depressie na de bevalling. De roze wolk is veranderd in zwaar weer.

Er is wat aan te doen. Wacht niet te lang met hulp zoeken want een depressie is te behandelen. Mindfit heeft speciaal voor moeders met een baby tot en met twaalf maanden en somberheidsklachten een online cursus ontwikkeld. Deze cursus volg je waar en wanneer dat jou het beste uitkomt.

De online cursus duurt maximaal twaalf weken waarin je wekelijks oefeningen maakt en wordt begeleid door een coach. Dit kost tijd en energie, maar om je klachten te verminderen is het belangrijk dat je elke week de oefeningen maakt. Van je coach krijg je steeds een reactie op de oefeningen.

Voor de start van de online cursus word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek met de coach.

Kosten Geen
Naam organisatie Impluz
Telefoonnummer contactpersoon 0570-604900
E-mailadres contactpersoon
Website organisatie http://www.mindfit.nl
Informatie over aanmelden

Voor informatie en aanmelden kun je contact opnemen met Impluz via info@impluz.nl of 0570-604900. Kijk ook eens op www.mindfit.nl

Data

Er is geen specifieke startdatum, er kan op ieder moment worden gestart met deze online cursus.