Ga direct naar de inhoud van de pagina

Mediawijsheid

16 t/m 23 november is het de Week van de Mediawijsheid. De Week van de Mediawijsheid vraagt aandacht voor kritisch, leerzaam en vooral positief mediagebruik. Heb jij het onder de duim?

Voor- en nadelen

De moderne media bieden voordelen en nadelen. Kinderen kunnen informatie opzoeken, makkelijk communiceren, zichzelf vermaken en op de hoogte blijven van wat er gebeurt in de wereld. Ze leren hier veel van, zeker als je als ouder regelmatig met je kind meedoet en bespreekt wat het ervaart.

De keerzijde van de nieuwe media is dat kinderen op internet alles kunnen vinden terwijl niet alle informatie voor hen bedoeld is. Verder kun je je afvragen op welke leeftijd je je kind een mobiele telefoon geeft, naar welke tv-programma’s het mag kijken, en wat je moet doen als je kind te veel achter de computer zit.

Mediaopvoeding

Mediaopvoeding is belangrijk, omdat je niet wilt dat je kind schade ondervindt van media. Die bescherming is nodig zodat je kind juist kan profiteren en genieten van al het leuke en goede wat media te bieden hebben.

Op deze website kun je meer lezen over mediaopvoeding