Ga direct naar de inhoud van de pagina

Jongeren sluiten zich op voor Villa Voorstad

Vorig jaar hebben onze jongerenwerkers en ruim 30 jongeren zich 24 uur op laten sluiten, zonder te eten in het Deventer ‘Glazen Huis’; Villa Voorstad. Samen met vele anderen hebben zij meer dan €4000,- opgehaald voor SR17!

Door het hele land zijn voor SR18 al weer mooie acties gestart om geld in te zamelen voor maar liefst 3 goede doelen dit jaar. Het team Jongerenwerk van Raster zet zich ook dit jaar weer in voor een knallend evenement, waar ontmoeting, saamhorigheid en zorg voor onze medemens centraal staan. Ondanks de nieuwe vorm van Serious Request; Lifeline, sluiten ‘onze’ jongeren zich net als voorgaande jaren weer 24 uur lang op in ons eigen glazen huis in Villa Voorstad. 
Met 3FM Serious Request: Lifeline zet NPO 3FM zich samen met het Rode Kruis in voor het redden van levens. Dit jaar doen ze dat voor drie doelen: reanimatie in Nederland, bescherming tegen natuurgeweld en noodhulp bij oorlog en conflicten.

Naast de huidige 3 goede doelen, kregen we nog een ander serieus verzoek. Namelijk van Villa Voorstad zelf. Zoals jullie misschien weten, verkeren veel buurtvoorzieningen in zwaar weer. Het is lastig het hoofd boven water te houden en te voorzien in alle (financiële) verplichtingen. Villa Voorstad is een bruisende buurtvoorziening waar veel bewoners van jong tot oud elkaar dagelijks ontmoeten, waar leuke activiteiten worden georganiseerd en waar voor elkaar gezorgd wordt. Dit draait allemaal op vrijwilligers; een kostbaar bezit. Wij willen bijdragen aan het voortbestaan van Villa Voorstad en kiezen er daarom voor om de opbrengst dit jaar evenredig te verdelen over dus 4 (!) goede doelen!

Voor onze jongeren is deze gezamenlijke actie meer dan alleen geld ophalen. We gaan altijd dieper in op het thema: wat betekent dit voor jou, kun je je er in herkennen en zegt dat iets over hoe we met elkaar omgaan? Kortom, we helpen niet alleen om geld in te zamelen voor het goede doel, we zoeken juist de verbinding met het dagelijks leven. Sterker worden door ervaringen op te doen: met ‘goed doen’, je inzetten voor een ander en te verbinden in de buurt.

Hoe tof zou het zijn als we als inwoners van Deventer op verschillende manieren iets voor SR kunnen doen? De Deventer jongeren laten zich weer, samen met begeleiders van Raster, 24 uur opsluiten. In deze 24 uur zijn er verschillende activiteiten voor hen én voor de bezoekers. Uiteraard met als doel om geld in te zamelen. Misschien zijn er bij jullie ook al wel plannen om ‘iets’ voor SR te doen? Denk aan inzamelingsacties, sponsoracties of klusacties… kom de opbrengst persoonlijk brengen bij Villa Voorstad op 14 of 15 december EN krijg je eigen minute of fame!

Daarnaast is er ook volop ruimte in het programma om binnen en/of buiten iets organiseren gedurende de 24 uur. Misschien wil je een reanimatiemarathon, een (dans)workshop, stille disco of een speelmiddag organiseren? Laat je fantasie de vrije loop en meld ons zo snel mogelijk jouw actie of claim je plek binnen het programma! Natuurlijk ben je ook ‘gewoon’ welkom om onze jongeren een hart onder de riem te steken. Laten we er samen wat moois van maken!

Waar en wanneer?

  • Wanneer: De jongeren worden opgesloten op 14 december om 18.00u. Op 15 december om 18.00u gaan de deuren weer open en vieren we dit moment met elkaar.
  • Waar: Villa Voorstad, Bierstraat 52 in Deventer

Heb je hulp nodig in de uitvoering van je actie, heb je vragen of wil je helpen organiseren?
Bel, app of mail dan met Geertje (Raster) of bezoek Lotte Kammelar bij Villa Voorstad.
Geertje Kleine Schaars 06 40 79 49 44 / g.kleineschaars@rastergroep.nl