Ga direct naar de inhoud van de pagina

Ook in de winter is er genoeg te doen voor kinderen

Ook in de winter zijn er genoeg dingen te doen voor kinderen. Internet staat vol met leuke tips. Hieronder staan wat leuke activiteiten om samen met je kind te doen.

Help de vogels in je tuin de winter door

Vogels vinden in de winter wat minder makkelijk eten. Daarom kun je ze helpen door een pindaslinger, vetbol of voederstok te maken. Deze hang je vervolgens ergens in de tuin aan een hek of in een boom.

  • Pindaslinger: Rijg doppinda’s aan een touw.
  • Vetbol: Smelt wat frituurvet in een pan en gooi daar een hand vol kleine zaden (uit de dierenwinkel) in. Giet het mengsel daarna in een plastic bekertje en laat het hard worden.
  • Voederstok: Rijg brood, appel, winterwortel en doppinda’s aan een plantenstokje.

Buiten spelen in de sneeuw

Het sneeuwt niet zo vaak, dus ga daarom naar buiten als het sneeuwt. Met een warme jas, handschoenen en een muts is buiten spelen in de winter geen probleem. Maak een frisse winterwandeling, een sneeuwpop of ga sleeën of schaatsen.

Knutselen

Is het echt te slecht weer om naar buiten te gaan? Ga dan lekker winterknutselen. Je kunt bijvoorbeeld een winter-kijkdoos maken, met een schoenendoos, papier en watjes. Of maak een leuke kaarsenhouder met een blanco potje en speciale glas verf. Of maak een sneeuwpopje van een oude sportsok en wat stofjes en kraaltjes. Of zoek een leuke winterkleurplaat op internet, print hem uit en kleur hem in.

Internet staat vol met leuke winter-knutsel-ideeën en leuke winter-activiteiten. Google zelf voor meer leuke ideeën.