Ga direct naar de inhoud van de pagina

Tienervaccinatie tegen meningokokkenziekte: herhaling najaar 2019

Jongeren die in 2003 of 2005 geboren zijn, maar in het voorjaar niet konden komen bij de vaccinatie tegen meningokokkenziekte, kunnen in september alsnog de vaccinatie halen.

Uitnodiging via de post en vaccinatiedata

GGD IJsselland verzorgt de vaccinatie voor jongeren. Eén prik is voldoende om je ten minste vijf jaar te beschermen tegen meningokokkenziekte. Je krijgt een paar weken voor je afspraak een uitnodiging via de post. In de brief staat waar en wanneer je de prik kunt komen halen. Kun je niet komen op de datum die in je brief staat? Dan mag je ook op een ander moment bij een andere locatie in Deventer komen.

Data en tijden Deventer

In Deventer kun je op de volgende data en tijden terecht voor de herhaling van de meningokokkenvaccinatie:

Deventer, Schurenstraat 8a: 12 september 18.45 - 19.15
Spikvoorde, M.C. Escherweg 5d: 24 september  18.45 - 19.15

Meningokok type W

Van de meningokokbacterie bestaan meerdere types. De bacterie kan in je neus of keel zitten zonder dat je het merkt. De bacterie verspreidt zich door hoesten, niezen of zoenen. Meestal word je niet ziek. Komt de bacterie in de bloedbaan of het zenuwstelsel dan kan je in korte tijd ernstig ziek worden. Ziekte door meningokok type W kan in de eerste uren op buikgriep lijken en is daarom soms lastig te herkennen.

Vragen en antwoorden over de meningokokkenvaccinatie

Op de website deelditnietmetjevrienden.nl van het RIVM vind je een handig overzicht van veelgestelde vragen en antwoorden. Op JouwGGD.nl kun je (anoniem) chatten met een jeugdarts of jeugdverpleegkundige.