Ga direct naar de inhoud van de pagina

Koningsspelen in Deventer

Op vrijdag 12 april zijn weer de jaarlijkse Koningsspelen in Deventer. Alle basisscholen in de gemeente Deventer zijn uitgenodigd om deel te nemen aan de Koningsspelen.

In samenwerking met de sportverenigingen is er een sportief programma samengesteld dat aansluit op het Koningsspelenontbijt. Voor de groepen 5 t/m 8 vinden de Koningsspelen plaats op diverse locaties in de gemeente Deventer. Voor de groepen 1 t/m 4 zijn er speciale Koningsspelen leskaarten met leuke activiteiten voor op school. Dit jaar doet er een record aantal van 34 sportverenigingen mee op unieke locaties in Deventer.

Koningsspelen
In 2013 zijn de Koningsspelen voor het eerst georganiseerd in het kader van de inhuldiging van Koning Willem-Alexander. Het doel van de Koningsspelen is om kinderen in het primaire onderwijs en hun ouders te laten zien dat samen goed ontbijten en actief bewegen belangrijk, maar vooral ook heel leuk is.

Meer informatie
Meer informatie over de Koningsspelen is te vinden op de website van Sportbedrijf Deventer en op de landelijke website van de Koningsspelen.