Ga direct naar de inhoud van de pagina

Nationale Museumweek: bezoek het Speelgoedmuseum

Van maandag 8 april tot en met zondag 14 april is het de Nationale Museumweek. Er zijn in verschillende musea leuke activiteiten.

Speelgoedmuseum
Breng tijdens de Nationale Museumweek samen met je kinderen een bezoekje aan het Speelgoedmuseum in Deventer. Het museum heeft veel interessante dingen voor kinderen, waaronder een speelzolder, een spelletjesruimte en de opticazaal.

Op woensdag 10 april en op zaterdag 13 april kun je daarnaast een voorstelling over mechanisch speelgoed van blik bijwonen. Iedereen raakt gefascineerd door dit kleurrijke blikken speelgoed wat kan bewegen. Hoe dit kan, zonder batterij of elektriciteit, zie je in deze demonstraties voor jong en oud.

Tijden voorstelling mechanisch speelgoed:
Woensdag 10 april: 15.00 - 15.30 uur
Zaterdag 13 april: 14.00 - 14.30 uur

Kijk voor meer informatie op de website van het Speelgoedmuseum.

Activiteiten in de rest van het land
Tijdens de Museumweek zijn er in heel Nederland gave activiteiten te doen voor volwassenen en kinderen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de kindermiddag in Kasteel de Cannenburch. Alle museumactiviteiten vind je op de website van de Nationale Museumweek.