Ga direct naar de inhoud van de pagina

Dag van het gezin

15 mei is het de Internationale dag van het gezin. Een dag om stil te staan bij het belang van het gezin.

Grote gezinnen, kleine gezinnen, gezinnen met één ouder, samengestelde gezinnen... Alle gezinnen hebben een belangrijke rol in onze samenleving. Daarom riep de VN in 1993 15 mei uit tot 'de Internationale dag van het gezin'.

Een veilig thuis

Het gezin is een belangrijke thuishaven voor je kind. Het is dé plek waar je kind moet kunnen rekenen op veiligheid, liefdevolle aandacht, zorg en respect. Hier leert je kind met relaties om te gaan en legt het de basis voor het verdere leven.

Hulp bij opvoeden

Opvoeden is leuk, maar niet altijd makkelijk. Het is daarom goed dat je steun zoekt als je problemen tegenkomt in jouw gezin. Praat bijvoorbeeld over je problemen met een familielid, een vriend(in). Je kunt ook zonder afspraak binnenlopen tijdens het inloopspreekuur van de Jeugdgezondheidszorg van GGD IJsselland. Kijk hier voor deze inloopspreekuren.