Ga direct naar de inhoud van de pagina

Buiten spelen in Deventer

Het is lekker weer om naar buiten te gaan. De meeste kinderen vinden het heerlijk om buiten te spelen. Bovendien is het heel gezond.

Buiten spelen is gezond

De frisse buitenucht is heel gezond, maar actief spelen is ook goed voor de motorische ontwikkeling. Met andere kinderen buiten spelen helpt je kind sociaal sterker te worden. Kinderen vinden het vooral fijn om te fietsen, te voetballen, te skaten, buitenspelletjes te doen, verstoppertje te spelen en naar een speeltuin te gaan. Lees meer over buiten spelen op deze site.

Smeer je kind wel regelmatig in met een hoge beschermingsfactor, ook in de schaduw. Ook tijdens een dagje buiten spelen kan je kind verbranden.

Buiten spelen in Deventer

Spelen op de Brink
Lekker buiten spelen kan in Deventer midden op de Brink, in het hart van de stad. Een enthousiaste groep vrijwilligers stalt van mei tot en met september iedere woensdag- en zondagmiddag van 14:00 tot 16:00 oudhollands en modern speelgoed uit. Meedoen aan Spelen op de Brink is gratis. Kijk op www.spelenopdebrink.nl voor meer informatie.

De Ulebelt
Bij de Ulebelt kunnen kinderen heerlijk spelen en ravotten. Voor de kinderen van 1 tot 7 jaar is er speelplaats de Takkenbende. Deze natuurspeelplek ligt direct naast de kinderboerderij. Kinderen kunnen hier spelen met zand, boomstammen en hutten.

De oudere kinderen kunnen terecht op de Waterstam, een ruige natuurspeelplek boven op de enk. Hier kunnen zij hun fantasie kwijt bij de waterspeelplek met dikke boomstammen, de wilgenhutten, de prachtige tunnel en de uitkijkheuvel. Kijk op www.ulebelt.nl voor meer informatie.

Woeste Willem Speelnatuur
Woeste Willem Speelnatuur is een prachtige groene avontuurlijke plek in de stadsuiterwaarden van Deventer. Kinderen kunnen er eindeloos spelen tussen het riet, de bloemen en in de bomen. Op een lekkere zomerdag kunnen kinderen heerlijk kliederen met modder, water en zand. Kijk op
www.woestewillemspeelnatuur.nl voor meer informatie.