Ga direct naar de inhoud van de pagina

Avond4Daagse Deventer 13 t/m 16 mei

13 tot en met 16 mei is het weer zover: de Avond4Daagse van Deventer. Vier avonden lang wandelen, liedjes zingen en samen plezier maken.

Hoe laat en waar in Deventer?

Maandag t/m woensdag start de 11 km om 18:15 en de 6 km om 18:30 uur. Op donderdag, de laatste avond, starten de individuele wandelaars 11 km om 18:15 uur en groepen starten om 19.00 uur. De groepen lopen deze avond 5 km. Enkele muziekkorpsen lopen vanaf de start mee. De verwachte aankomst op het Grote Kerkhof voor het defilé is rond 19.30 uur.

Iedere avond start de Avond4Daagse vanaf een andere plek. Informatie over deze startplaatsten, loopafstanden, starttijden en kosten kun je vinden op de website van de Avondvierdaagse Deventer.

Lekker gezond snoepen

Snoepen hoort bij de Avond4Daagse. Daarom hieronder een aantal tips voor lekkere en gezonde snacks:

Fruit
In fruit zitten behalve suikers voor voldoende energie ook vezels en vitaminen. En vocht. Zeker op warme avonden is het belangrijk om voldoende vocht binnen te krijgen. Bovendien is fruit makkelijk mee te nemen. Een mandarijn, appel, banaan of trosje druiven stop je zo vanaf de fruitschaal in de rugtas van je kind.

Snackgroenten
Tegenwoordig zijn er allerlei soorten snackgroenten te koop: tomaatjes, paprika’s, wortels, komkommertjes. Stop ze in een bakje en klaar is kees.

Noten
In noten zitten eiwitten en gezonde vetten. Eiwitten zijn belangrijk voor onze spieren. Geef wel ongezouten noten mee en overdrijf niet qua hoeveelheid. Een handje noten is voldoende.

Een doosje rozijnen
Rozijnen zijn lekker en bovendien gezond. Ze bevatten mineralen en vezels. Geef niet meer dan één doosje mee, want in rozijnen zitten wel vrij veel natuurlijke suikers.

Alle sportieve wandelaars: heel veel succes!