Ga direct naar de inhoud van de pagina

12 augustus is het internationale Dag van de Jeugd

Sinds 1999 staat 12 augustus volledig in het teken van de jeugd. Tijdens deze dag wil de Verenigde Naties de aandacht vestigen op jongeren in heel de wereld.

Jeugd in Deventer

Gemeente Deventer vindt het belangrijk dat jongeren hun talenten ontwikkelen en volwaardig deelnemen aan de samenleving. Jongerenwerk biedt begeleide vrijetijdsbesteding aan jongeren van 16 – 27 jaar.

Voor alle jongeren is er een uitnodigend activiteitenaanbod. De activiteiten zijn erop gericht dat jongeren hun talenten ontdekken en verder kunnen ontwikkelen. Bijvoorbeeld in de muziek, dans, sport of techniek. Verschillende organisaties voeren het jongerenwerk in Deventer uit. Lees meer over jongerenwerk bij Raster, yfc-the Mall en Don Bosco

Kijk voor meer info op de website van de gemeente.

Website voor jongeren 

Voor jongeren is er een website met informatie over gezondheid: www.Jouwggd.nl. Via deze website kunnen jongeren anoniem chatten met een jeugdarts of jeugdverpleegkundige van de GGD. Bijvoorbeeld als ze vragen hebben over gezondheid, relaties, drugs, lichaam of seks.

Inloopspreekuur GGD IJsselland

Jongeren kunnen zonder afspraak binnenlopen bij het inloopspreekuur van GGD IJsselland. Hier kunnen ze hun vragen of zorgen voorleggen aan een jeugdarts of jeugdverpleegkundige. Ook ouders met vragen over hun tiener kunnen terecht bij dit inloopspreekuur. De tijden van de inloopspreekuren zijn:

Consultatiebureau in Gezondheidscentrum De Hoge Hond
Elke dinsdagmiddag van 13.00 tot 13.30 uur

Consultatiebureau Kei 13
Elke donderdagmiddag van 13.00 tot 13.30 uur

Consultatiebureau Spikvoorde
Elke donderdagmiddag van 11.30 tot 12.15 uur.

Kindcentrum Rivierenwijk
Elke donderdagochtend van 8.30 tot 9.30 uur. In de schoolvakanties zijn er geen inloopspreekuren.