Ga direct naar de inhoud van de pagina

Burendag 2019 in Deventer

Op zaterdag 28 september is het weer burendag. In heel Deventer is er op deze dag van alles te doen.

De Zandweerd

Op vijf locaties in de wijk Zandweerd worden er verschillende activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Tussen 13.00 en 17.00 uur rijdt de paardentram tussen de vijf locaties, zodat het makkelijk en leuk is om meerdere locaties te bezoeken. Clown Miepie is dit jaar ook weer van de partij.

De locaties zijn: WSV De Zwolsewijk (Speeltuin De Tulp), WSV De Zandweerd (Bandenspeeltuin), WSV de IJssel, Buurthuiskamer Bij de Halte en Zelfregiecentrum Deventer.

Rivierenwijk

Ook dit jaar organiseren The Mall, Jongerenwerk en Kinderwerk Raster, Huis van de Wijk, speeltuin Rivierenwijk en House of Hope weer van alles op Burendag 2019.

Op 3 locaties (Speeltuin, Oase en Huis van de Wijk) is er van alles te doen, te eten, te zien en te luisteren. Zo is er bij de Oase bijvoorbeeld een scootmobielparcours en een Stormbaan. Bij speeltuin Rivierenwijk kunnen jongeren o.a. lasergamen. Op alle locaties is het mogelijk om wat te eten: van poffertjes tot multiculturele hapjes.

Het Oranjekwartier

Masohi en Don Bosco organiseren samen met gemeente Deventer, Woonbedrijf ieder1 en Eigen Bouw Burendag in het Oranjekwartier. Deze dag is de start van de ontwikkelingen in de buurt.

Samen met Cambio en de Deventer Schoonfamilie ruimen we vanaf 10.00 uur zwerfafval op, snoeien we het groen en schoffelen we de perkjes. Iedereen die wil meehelpen is welkom aan het Piekfijnplein. Om 13.00 uur is er lunch met allerlei lekkers uit de buurt. Kinderen kunnen ’s ochtends helpen met het pimpen van een container bij Masohi of meedoen met leuke activiteiten van Don Bosco. Ook zijn er marktkraampjes en optredens door kinderen uit de buurt.

Bron: Gemeente Deventer