Ga direct naar de inhoud van de pagina

Open Monumentendag Deventer: leuk voor kinderen

Zaterdag 14 en zondag 15 september is het Open Monumentendag. Ook in Deventer is er dit weekend veel te beleven voor kinderen.

Tijdens de Open Monumentendag kun je verschillende monumenten in Deventer bezoeken. Het hele programma van de Open Monumentendag Deventer vind je op deze website.

Voor kinderen zijn er hele interessante monumenten te bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan de Bolwerksmolen, waar de molenaar bomen tot balken en planken zaagt en geeft uitleg over het zaagproces op windkracht. Of bezoek de watertoren en klim helemaal naar boven.

JuniorGidsen

Op het Lamme van Dieseplein vertellen JuniorGidsen op hun eigen manier over de geschiedenis van het plein. Ze doen dit aan de hand van korte rondleidingen van ongeveer 15 minuten. Kom luisteren naar deze jonge, enthousiaste gidsen.

Virtuele speurtocht Minecraft

Op de GeoCraft server in Minecraft is Deventer opgebouwd uit blokken. In deze virtuele versie van de Hanzestad is een virtuele speurtocht te spelen. In de speurtocht los je raadsels en vragen op over Deventer. Bekijk de video’s op de website van GeoCraft om in de virtuele versie van Deventer te komen en de speurtocht te spelen. Kom zaterdag met je gekraakte codes naar Museum Geert Groote Huis om je codes in te wisselen voor een mooie prijs.