Ga direct naar de inhoud van de pagina

Moti- 4

Titel Moti- 4
Doelstelling

De jongere gaat samen met de preventiewerker zijn/haar gebruik onderzoeken. In de gesprekken wordt een inventarisatie van de problematiek en het middelengebruik gedaan. Vervolgens zijn de gesprekken gericht op kennisoverdracht, bewustwording, motiverende gespreksvoering en het versterken van de weerbaarheid van de jongere.

Doelgroep Jongeren 14 t/m 24 jaar en hun ouders/opvoeders
Inhoud

Maak jij je wel eens zorgen over het alcohol of drugs gebruik van je kind? Vind je het belangrijk dat je zoon of dochter hier een keer goed over gaat nadenken? Dit kan bij Moti- 4.

Moti-4 is een gesprekkentraject voor jongeren van 14 t/m 24 jaar die in de problemen dreigen te raken door middelengebruik, gokken of gamen. De stap naar de reguliere hulpverlening is voor deze jongeren vaak groot. Ze zijn niet gemotiveerd of hebben geen hulpvraag. Voor deze jongeren is er nu het laagdrempelige traject Moti-4. Dit traject bestaat uit maximaal vier individuele bijeenkomsten van 1 uur, waarin de jongere met een preventiewerker zijn/haar gebruik kritisch zal onderzoeken. Het traject wordt op maat uitgestippeld.

Er wordt naar gestreefd om met ouders/opvoeders een apart consultatiegesprek te voeren, omdat opvoeding een grote rol speelt. Ouders hebben ook bij jongeren nog veel invloed; iets dat zijzelf niet altijd zo ervaren. Echter, niet alle jongeren stellen dit op prijs. Daarom kan Moti-4 ook ingezet worden zonder dat ouders erbij betrokken worden.

Kosten Geen
Bijzonderheden

 

 

Naam organisatie Tactus
Naam contactpersoon Marleen Engelbarts
Telefoonnummer contactpersoon 088 - 382 28 87
E-mailadres contactpersoon
Website organisatie http://www.tactus.nl
Informatie over aanmelden

Aanmelden kan bij de contactpersoon door een email te sturen of telefonisch. Vermeld hierbij: naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres en geboortedatum.

Adres

De locatie is in overleg. Dit kan op een Tactus locatie, maar ook thuis of op school behoort tot de mogelijkheden.

Data

Op afspraak.