Ga direct naar de inhoud van de pagina

Zwanger en dan? (voor vrouwen met psychische problemen)

Titel Zwanger en dan? (voor vrouwen met psychische problemen)
Doelstelling

Het belangrijkste doel van het programma is dat je de zwangerschap, de bevalling en het aanstaande moederschap met minder klachten en meer vertrouwen tegemoet gaat.

Het programma is bedoeld voor zwangere vrouwen met psychische problemen die in behandeling zijn of in behandeling gaan bij Dimence. Je kunt vanaf de 3e maand in je zwangerschap deelnemen.

Doelgroep Aanstaande moeders met psychische problemen
Inhoud

In een kleine groep van gemiddeld 6-8 vrouwen, kom je wekelijks op donderdag van 10.00 uur tot 16.30 uur bij elkaar. De bijeenkomsten zijn bij Dimence, locatie p.c. de Rielerenk

Er wordt gewerkt volgens een vast schema:

  • Voorlichting over een thema in relatie tot de zwangerschap.
  • Leren omgaan met de gevoelens (o.a. angst, spanning en onzekerheid) in relatie tot  de zwangerschap, bevalling en moederschap.
  • Ervaringen uitwisselen (Hoe is het met u? Hoe is het met de ander?).
  • Ontspanningsoefening en/of bewegingsoefeningen.

Na je aanmelding volgt eerst een kennismakingsgesprek. Daarna start je meteen met deelname aan de bijeenkomsten. Dit kan variëren in duur van de zwangerschap. Net als bij zwangerschapsverlof in een werksituatie gaan wij er vanuit dat je tot acht maanden zwangerschap in staat bent te komen. Daarna blijfje welkom zolang je het volhoudt en de bevalling zich niet aankondigt.

 

Kosten Kosten worden vergoed door ziektekostenverzekering
Bijzonderheden

Je krijgt tijdens het dagprogramma te maken met diverse hulpverleners. Gedurende de dag begeleidt een vaste verpleegkundige de groep. Afhankelijk van het thema wordt er per keer nauw samengewerkt met andere deskundigen zoals een psycholoog, psychiater, sociaal psychiatrische verpleegkundige, diëtist, fysiotherapeut, verloskundige, gynaecoloog, psychomotorisch therapeut en activiteitenbegeleider.

Alle moeders die hebben deelgenomen aan ‘Zwanger en dan’, krijgen extra ondersteuning aan huis aangeboden in de vorm van de moeder-baby interventie.

Tijdens deze huisbezoeken staat centraal, dat je plezier hebt met je kindje en hoe je ondanks je psychische problemen emotioneel beschikbaar kunt zijn voor je kindje.

 

Naam organisatie Impluz
Telefoonnummer contactpersoon 0570 639 242
E-mailadres contactpersoon
Website organisatie https://www.dimence.nl/behandelingen/zwanger-en-dan
Informatie over aanmelden

Deelnemers kunnen zich telefonisch of per e-mail aanmelden.

Adres

Locatie Rielerenk
Nico Bolkesteinlaan 65
7416 SE Deventer

Data

De groep draait het hele jaar door op de donderdag.