Ga direct naar de inhoud van de pagina

De scholen zijn weer begonnen

Na zes weken zomervakantie zijn de scholen in de regio Noord, waar de gemeenten Deventer onder valt, maandag weer begonnen.

Wees alert

Aan het begin van het schooljaar zijn kinderen vol van vakantieverhalen en van de spanning van een nieuw schooljaar. Ook lopen en fietsen veel kinderen een nieuwe route naar school. Jij en andere verkeersdeelnemers zien na een lange rustige periode in het verkeer weer schoolgaande kinderen op de weg. Met de actie 'De scholen zijn weer begonnen' maakt Veilig Verkeer Nederland met name automobilisten extra alert op scholieren in het verkeer. Want hoe beter iedereen rekening houdt met elkaar, hoe beter het is voor de verkeersveiligheid.

Actie

Je kent ze vast: de spandoeken langs de weg met 'De scholen zijn weer begonnen'. Ze moedigen automobilisten en andere weggebruikers aan rekening te houden met kinderen die na de zomervakantie weer naar school gaan. De boodschap: kinderen moeten veilig naar school kunnen. Of ze nu zes of zestien jaar oud zijn. Direct na de zomervakantie is het risico op een ernstig ongeluk bij kinderen van 12 jaar namelijk bijna 2x zo groot als in de rest van het jaar.

De scholen zijn weer begonnen is een van de bekendste campagnes van Veilig Verkeer Nederland. Voor schooljaar 2017-2018 is de campagne op maandag 21 augustus gelanceerd. De campagne loopt in elke regio een week voorafgaande aan de start van de scholen tot 2 weken daarna.

(Bron: Veilig Verkeer Nederland)