Ga direct naar de inhoud van de pagina

De populairste kindernamen van 2017

De Sociale Verzekeringsbank presenteert elk jaar weer de lijst van de meest populaire kindernamen van het afgelopen jaar. In 2017 was de meest populaire jongensnaam Noah. Voor meisjes was dat Emma.

Emma staat met haar 755 keer duidelijk op nummer 1. Op de tweede plek volgt Tess. Die naam is 734 keer gegeven in 2017. Bij de jongens zit er maar een klein verschil tussen nummer 1 en nummer 2. Noah is 635 gegeven en Sem, die op de tweede plaats staat, is 631 keer gegeven.

Top 3 in Nederland

In Nederland is de top 3 jongensnamen:
1.    Noah
2.    Sem
3.    Lucas

en de top 3 meisjesnamen:
1.    Emma
2.    Tess
3.    Sophie

Top 3 in Overijssel

In Overijssel ziet de top 3 er anders uit. Hier is de top 3 jongensnamen:
1.    Bram
2.    Daan
3.    Finn

en de top 3 meisjesnamen:
1.    Emma
2.    Sophie
3.    Lauren

Hoe populair is jouw naam?

Ben jij op zoek naar een kindernaam en kun je wel wat inspiratie gebruiken? Ben je benieuwd hoe populair jouw naam, of die van je kind(eren) was in 2017? Kijk hiervoor en voor meer leuke weetjes over kindernamen op de website van de Sociale Verzekeringsbank.

Over de Sociale Verzekeringsbank
De Sociale Verzekeringsbank publiceert elk jaar een overzicht van de meest populaire kindernamen. Omdat zij de kinderbijslag uitbetalen kunnen ze zien welke namen pasgeboren baby’s hebben gekregen. Ieder jaar wordt er door velen met smart gewacht op deze lijst. Om op te zoeken hoeveel een bepaalde naam is gegeven, maar ook om te zoeken naar de unieke en vaak bijzondere namen die jaarlijks worden gegeven.