Ga direct naar de inhoud van de pagina

De Nationale Voorleesdagen in de bibliotheek Deventer

Van 24 januari tot en met 3 februari zijn weer de Nationale Voorleesdagen. In het hele land zijn verschillende activiteiten om voorlezen te stimuleren. Zo ook in de bibliotheek in Deventer.

Sttt! De tijger slaapt

Het prentenboek van het jaar 'Sttt! De tijger slaapt' slaapt’ van Britta Teckentrup, staat centraal tijdens de voorleesactiveiten in de bieb. Een spannend verhaal dat zich geweldig leent voor interactie met kinderen. Tijdens de BoekStart inloopochtenden wordt het prentenboek van het jaar voorgelezen door enthousiaste vrijwilligers van de bieb. Ook tijdens het maandelijks BoekStart Café in de Bibliotheek Centrum slaapt de tijger. Bolleboos Muziek, Taal & Lezen bouwt er een mooi feestje omheen. Op zondag 4 februari is de familievoorstelling ‘Gekke Buren’, gebaseerd op het prentenboek van Ingrid en Dieter Schubert.

Voorleestips

Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot hun woordenschat en draagt bij aan hun interactieve vaardigheden. Maar bovenal bezorgt het hun heel veel plezier!

Wil je graag tips om het voorlezen thuis nog leuker te maken? Ben je benieuwd vanaf welke leeftijd je kunt voorlezen? Wil je weten wanneer of waar je het beste kunt voorlezen? Of ben je op zoek naar goede boeken? Leesplein is een website met interessante informatie over boeken en lezen voor kinderen en jongeren.

Nationale Voorleesdagen

Kijk voor meer informatie over de Nationale Voorleesdagen op de website www.nationalevoorleesdagen.nl en het programma in de bieb op de website van de bibliotheek Deventer.