Ga direct naar de inhoud van de pagina

Start KOPP-groep voor kinderen met een ouder met psychische of verslavingsproblemen

Dinsdag 6 maart start Mindfit weer met een KOPP-groep. De KOPP-KVO groep ‘Voor jou!’ is een kindergroep bedoeld voor kinderen van 8 t/m 12 jaar die een ouder hebben met psychische of verslavingsproblemen.

De kindergroep is voor kinderen die extra steun kunnen gebruiken, omdat ze een ouder hebben met psychische en of verslavingsproblematiek. Opgroeien in een gezin waar een van de ouders psychiatrische of verslavingsproblemen heeft, is niet altijd makkelijk. Op indringende wijze krijgen deze kinderen te maken met soms permanente gedragsveranderingen bij hun ouder(s). Dit kan heel beangstigend zijn voor een kind.

Onderwerpen die in de groep besproken worden zijn onder andere:

  • Wat is een psychisch- of verslavingsprobleem?
  • Wat zijn jouw fijne en vervelende gevoelens?
  • Hoe zorg je goed voor jezelf?
  • Wie kan je helpen?

Maar in de kindergroep wordt niet alleen gepraat: er worden ook gezellige dingen gedaan zoals knutselen en spelletjes. De kindergroep heeft een preventief karakter en is geen hulpverleningsgroep.

Waar en wanneer:

  • Wanneer: 8 bijeenkomsten op de dinsdagmiddag van 15:15-16:45 uur. Data: 6, 13, 20, 27 maart, 3, 10, 17, 24 april.
  • Waar: bij Speeltuin De Driehoek, Rielerweg 110 in Deventer.
  • Kosten: Deelname is gratis.
  • Informatie en aanmelden: bij Mindfit: 038 - 467 5680, secretariaat@mindfit.nl. Kinderen die zijn aangemeld komen eerst een keertje bij Mindfit langs met hun vader, moeder of verzorger om kennis te maken.

Kijk voor meer informatie op deze site.