Ga direct naar de inhoud van de pagina

Herfstactiviteiten op de Ulebelt

De herfstvakantie staat weer voor de deur, dus tijd voor leuke herfstactiviteiten bij de Ulebelt. Er zijn verschillende activiteiten zoals de jaarlijkse eikelactie, Huttentut heksenbezems maken, een knutselinloop en twee speurtochten.

Eikelactie

Tijdens de gehele herfstvakantie kunnen kinderen eikels inzamelen als wintervoorraad voor de varkens. Voor elke kilo eikels (droog en schoon, zonder dop) krijgen de kinderen 10 cent.

De eikelactie loopt tot en met 28 oktober (of eerder, tot de 1.000 kilo is bereikt). Zoals elk jaar zullen de dierverzorgers streng zijn tegen (groot-)ouders die toch een handje (of 2 flinke grote handen!) gaan meehelpen, want het is een kinderactie. Inleveren kan tijdens de openingstijden bij de dierverzorgers.

Huttentut heksenbezems maken

Woensdag 24 oktober is er een korte workshop heksenbezems maken van huttentut, voor kinderen vanaf 6 jaar. Leuk voor Halloween! De workshop begint om 14 uur en inschrijven is verplicht (vol=vol). De kosten zijn €2,50 per kind (inclusief limonade). Kijk voor meer informatie en inschrijven op de website van de Ulebelt.

Herfst knutselinloop

Donderdag 25 oktober van 14.00 tot 16.00 uur is er een herfst knutselinloop. Kom je ook meedoen? De kosten zijn €2,50 per kind (inclusief limonade). De workshop is voor kinderen vanaf 5 jaar.

Nachtbelevingstocht

Zaterdag 27 oktober tussen 19.00 en 22.00 uur is er een nachtbelevingstocht op het terrein van de Ulebelt, tijdens de Landelijke Nacht van de Nacht. Je kan meelopen langs posten op het donkere terrein. De kosten zijn €4,00 per deelnemer (inclusief warme chocomelk of nachtthee).

Speurtochten

De hele herfstvakantie kun je ook een speurtocht komen doen. Voor €0,50 haal je een speurtocht op bij de balie. Er zijn twee versies: een speurtocht met foto’s voor de jongste kinderen (4-7 jaar) en een speurtocht met runetekens voor oudere kinderen.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website van de Ulebelt: www.ulebelt.nl.