Ga direct naar de inhoud van de pagina

Data HPV-vaccinaties bekend

De data voor de HPV-vaccinaties voor meisjes uit de regio IJsselland zijn bekend. De vaccinaties tegen baarmoederhalskanker worden in maart en september gegeven op een consultatiebureau in de buurt.


Meisjes die in 2018 13 jaar worden, krijgen met een tussenpose van een halfjaar twee keer een oproep van het RIVM voor de HPV-vaccinatie tegen baarmoederhalskanker. De vaccinatiemomenten zijn in maart en september.

Consultatiebureau in de buurt


Ongeveer twee tot vier weken voor de vaccinatiedatum krijgen tienermeisjes een oproepkaart van het RIVM en een uitnodiging van GGD IJsselland. In deze uitnodiging staan de datum, tijd en locatie van vaccinatie. Deze gegevens zijn ook te zien op de website van GGD IJsselland. Meisjes kunnen voor de vaccinatie terecht bij een consultatiebureau in de buurt. De vaccinatie wordt daarmee gegeven in een bekende omgeving waar ruimte is voor persoonlijke aandacht.

HPV-vaccinatie


HPV (Humaan Papillomavirus) is de veroorzaker van baarmoederhalskanker, genitale wratten en kan een rol spelen bij het ontstaan van andere vormen van kanker. HPV wordt van mens op mens overgedragen door seksueel contact. Sinds 2009 is de vaccinatie tegen HPV voor 12-jarige meisjes opgenomen in het Rijksvaccinatieprogramma (RVP).

Lees meer over HPV-vaccinaties voor tienermeisjes op deze pagina op de site: Vaccinatie HPV