Ga direct naar de inhoud van de pagina

Zomerprogramma bij de Ulebelt

Deze zomer is er een aantrekkelijk programma om mee te beleven bij de Ulebelt, voor alle vakantievierders die lekker thuis blijven en hun eigen omgeving willen verkennen!

Elke woensdagmiddag is er een kinderactiviteit. Er zijn vier natuurdoe-middagen, drie keer is er een kinderworkshop Avonturenstok maken en één keer een Peuteractiviteit. Bovendien liggen er elke week natuur-doe-tips klaar voor kinderen: activiteiten uit de 50-dingen-lijst die op het terrein van de Ulebelt uit te voeren zijn! Verzamel ze allemaal en voer ze uit natuurlijk!

Of kuier eens lekker door het prachtige Gooikerspark, waar de Ulebelt middenin ligt. Er ligt een doe-het-zelfrondleiding, “Rondje Gooikerspark’ klaar bij de balie en het is ook mogelijk om dit Rondje Gooikerspark via een app te downloaden en te lopen! Deze rondleiding is vanaf 21 juli tijdens de openingstijden van hoofdgebouw en Kikkerkeet te koop. Wie liever met een gids rondwandelt, kan voor een rondleiding op zondag 29 juli en op zondag 26 augustus terecht om 14 uur.

Op zondag 29 juli en op 19 augustus is er een demonstratie van oude ambachten: manden vlechten en boerenkaas maken. Auteur en opa Jos Kuiper komt op zondag 5 en 26 augustus om 15 uur voorlezen uit het spannende kinderboek “Tim en het geheim van de Ulebelt”.

Voor wie een GPS heeft, ligt er een Geocache verstopt op ons terrein, met de titel Ulebelt Hotels: zo kun je digitaal speurzoeken!

Op woensdag-, vrijdag- en zondagmiddag is er op het terras verkoop van heerlijke ijsjes, koffie, thee, sapjes en kleine versnaperingen vanuit de Kikkerkeet, op andere dagen vanuit het hoofdgebouw. Uiteraard is er elke woensdagmiddag boerderijverkoop,  met producten uit de tuin, van biologische streekproducten en producten als honing, zaad en planten uit de Ulebelt-tuinen. En uiteraard zijn de twee natuurspeelplekken altijd open tussen zonsopgang en -ondergang.

Het Kinderzwerfboekenstation staat op het erf: neem een boek mee, lees het en laat het zwerven!

En als je er dan toch bent, kom even op kraamvisite bij onze pasgeboren biggen!

Kijk voor meer informatie op de website van de Ulebelt.

(Bron: Ulebelt)