Ga direct naar de inhoud van de pagina

De Zomertrein en zomerdagkampen zijn er weer!

Elke zomer is er van alles te doen voor kinderen en jongeren die niet op vakantie zijn. Kinderwerk van Raster organiseert de Zomertrein voor kinderen in Deventer. Voor de kinderen uit Schalkhaar, Lettele en Okkenbroek zijn er ook zomerdagkampen.

Het zomerdagkamp voor de kinderen uit Schalkhaar vindt plaats aan de Hagenvoorderdijk 3 te Schalkhaar en heeft als thema "films&superhelden". Dit kamp vindt plaats van 23 juli tot en met 26 juli. Dit jaar doen 273 kinderen mee, een record aantal! En zijn er zo'n 200 vrijwilligers actief. Vanwege het warme weer is gekozen voor een tropenrooster van 9.00-14.00 uur. Op de laatste dag zijn alle belangstellenden welkom om 13.00 uur voor de afsluiting.

Het zomerdagkamp voor kinderen uit Lettele en Okkenbroek wordt gehouden van 30 juli tot en met 2 augustus en vindt plaats aan de Oude Bathmenseweg 10 te Lettele. Er zijn 36 vrijwilligers elke dag actief om de 114 deelnemende kinderen een superweek te bezorgen.

De Zomertrein komt van 31 juli t/m 3 augustus in Speeltuin Wijk 16, Zutphenselaan 18, met het thema "Kinderfestijn". Er is van alles te doen. Hierbij kun je denken aan: knutselen, sport en spel, springkussens, schminken, je eigen brood bakken en nog veel meer! Op de laatste dag wordt het groots afgesloten met een spektakel! Voor de Zomertrein hoeven kinderen zich niet op te geven, iedereen kan elke dag langskomen en meedoen (wel even zelf een lunchpakketje meenemen). Dinsdag t/m vrijdag van 10.00 - 15.00 uur. Meerdere Welzijnswerkers van Raster zullen deze dagen aanwezig zijn voor de activiteiten speciaal voor ouders.

De Zomertrein is een activiteit van Raster Welzijn in samenwerking met vrijwilligers, Sam&ko, Speeltuinvereniging wijk 16 en Rojo Events. Mede mogelijk gemaakt door AH Deventer en PLUS Beestenmarkt.

(Bron: Raster)