Ga direct naar de inhoud van de pagina

Deventer Ziekenhuis maakt twee beeldverhalen speciaal voor kinderen

Kinderen die voor een onderzoek of ingreep naar het ziekenhuis komen, bijvoorbeeld voor het verwijderen van amandelen, ervaren dat vaak als heel spannend. Om kinderen goed voor te bereiden, heeft het Deventer Ziekenhuis twee nieuwe beeldverhalen gemaakt.

Met deze nieuwe beeldverhalen kan je je kinderen goed voorbereiden op een operatie. Kinderen kunnen met deze voorbereiding de ingreep makkelijker doorstaan en verwerken omdat ze weten wat ze kunnen verwachten.

In de beeldverhalen kom je Aster en Niels tegen, die allebei voor een ingreep naar het ziekenhuis komen. Ze laten stap voor stap zien wat je kunt verwachten. Niels laat zien hoe je met een infuus in slaap wordt gebracht en Aster met een kapje.

Kijk op de website van het Deventer Ziekenhuis voor meer informatie of bekijk direct het interactieve beeldverhaal van Aster of de video van Niels.