Ga direct naar de inhoud van de pagina

Jong zwanger?

Titel Jong zwanger?
Doelstelling

Twee dikke strepen op die test… je bent zwanger! Een kind krijgen is de normaalste zaak van de wereld. Miljoenen vrouwen gingen jou voor! Maar als je jong bent is zwanger zijn natuurlijk niet zo gewoon. Misschien ga je nog naar school of heb je net een baan en hou je wel van een avondje stappen.

Als je eenmaal zwanger bent, lijkt niets meer gewoon of normaal. Wil je die baby wel? Mag ik nog wel roken? Hoeveel kosten luiers? Wat gebeurt er eigenlijk allemaal als ik zwanger ben? En hoe reageert je vriend hierop? En zo zijn er nog veel meer vragen die op je afkomen.

Om je met al die vragen te helpen organiseert het Centrum Jeugd en Gezin voor jou een serie van drie gratis informatiebijeenkomsten. Allerlei onderwerpen over je zwangerschap, bevalling en de periode daarna komen aan de orde. Je ontmoet andere zwangere leeftijdgenoten, want je bent niet de enige die jong zwanger is. Samen het de andere zwangere meiden kun je over allerlei onderwerpen met elkaar praten en elkaar helpen.

Doelgroep Meisjes, jonge vrouwen, die soms bedoeld, soms onbedoeld zwanger zijn geraakt
Inhoud

De bijeenkomsten worden verzorgd door een deskundige, die jou van alles vertelt over deze bijzondere en spannende tijd. Er groeit immers een baby in je en dat is heel speciaal. Je krijgt van ons een map. Daarin zetten we alle informatie nog eens op een rijtje. Dan kun je die thuis nog eens opnieuw lezen.

1e bijeenkomst: Zwanger? Wat gebeurt er en hoe ga je alles regelen?
Zwanger? Ga naar je huisarts en meld je vroeg aan bij een verloskundige praktijk. Hij of zij verwijst je door naar een verloskundige of gynaecoloog. Dit is belangrijk, omdat zij je zwangerschap goed in de gaten houden. Zij geeft je de eerste adviezen en vertelt wat je moet regelen. Maar je hebt vast een heleboel vragen. Met wie krijg je te maken? Hoe verloopt mijn zwangerschap? Wat moet je allemaal aanschaffen en waar let je dan op? Roken, alcohol, eten. Wat mag wel, wat mag niet? Maar er komen ook allerlei praktische zaken aan de orde.

Hoe regel je zwangerschapsverlof op je werk? Of hoe regel je het op school? Wil je straks kinderopvang regelen? Hoe zit het daarna met school of met je werk? Elke dag schone luiers, alle kleertjes, een bedje en nog veel meer? Wat kost dat allemaal en hoe regel je het? En hoe zorg je dat je kindje in een veilige omgeving opgroeit? Allemaal vragen die we met je bespreken en natuurlijk is er alle ruimte voor jouw vragen.

2e bijeenkomst: De bevalling
Een goede voorbereiding op de bevalling kan je veel onzekerheid besparen. Je krijgt uitgebreide voorlichting over hoe een bevalling thuis kan verlopen thuis of in het ziekenhuis. We helpen je graag op weg door jouw vragen te beantwoorden. Wat heb je nodig als je gaat bevallen en wanneer bel je de verloskundige? Hoe zit het met de pijn, wat is daar eventueel tegen te doen? En wat doet de kraamverzorgende? Allemaal vragen die we beantwoorden.

3e bijeenkomst: De kraamtijd en alles wat je moet weten over voeding (borst/fles)
De bevalling is achter de rug! Er is veel met je gebeurt, met je lijf, maar ook met je emoties. Dat is voor iedereen anders. Gelukkig is de kraamverzorgende er voor jou. Zij weet precies wat je hebt meegemaakt en zal je helpen. Ze neemt je veel werk uit handen neemt, maar zal je ook veel leren en geeft handige tips.

En kies je nu voor borstvoeding of flesvoeding? Of allebei. Een lastige keuze, of toch niet? Deze bijeenkomst kan je helpen om voor je zelf een goede keus te maken over de voeding van je baby. Wordt het borstvoeding of flesvoeding? Allebei kan ook. We laten je de voor- en nadelen zien. En we vertellen je ook hoe je je kunt voorbereiden en welk hulp je kunt krijgen tijdens de kraamdagen. Natuurlijk zullen we het ook hebben over alle ‘onzinverhalen’ die er zijn over fles- en borstvoeding.

En dan is de kraamtijd al snel weer voorbij. En dan… ? Gelukkig sta je er niet alleen voor. Al snel ga je met de kleine naar het consultatiebureau. Daar houden ze precies in de gaten of je kindje zich goed ontwikkelt. En als het nodig is zijn er nog veel meer mensen die je kunnen helpen. Tijdens de bijeenkomst vertellen we je het allemaal.

Kosten Geen
Naam organisatie Naviva
Telefoonnummer contactpersoon 088 - 7777 612
E-mailadres contactpersoon
Website organisatie http://www.naviva.nl
Informatie over aanmelden

Meer informatie
Wil je meer informatie? Dat kan! Vraag je verloskundige of je gynaecoloog of bel het cursusbureau van Naviva kraamzorg: 088 - 7777 612.

Aanmelden
Voor alle bijeenkomsten kun je je aanmelden bij het cursusbureau van Naviva kraamzorg. Dat kan telefonisch of per e-mail. 088 - 7777 612 / cursusbureau@naviva.nl.

Adres

De locatie en data worden afgestemd met de deelnemers.

Data

De training start bij voldoende aanmeldingen.

Dit is een overzicht van alle bijlagen behorende bij deze pagina.

Spring naar einde van Bijlage-overzicht
Dit is een overzicht van alle bijlagen behorende bij deze pagina.
Titel Type Grootte Download
Folder Jong zwanger  pdf 226,1 KB Download
Spring naar begin van Bijlage-overzicht